A linkre kattintva ingyen hívható a lelki elsősegélyszolgálat. Ingyen, névtelenül, éjjel-nappal segítenek. egy vízben elmerül ember keze.

Rövid bemutatkozás

Az ÉLET Alapítványt az ÉLET Mentálhigiénés Egyesület alapította, az Egyesületet pedig a Budapesti Lelki Elsősegély Telefonszolgálat önkéntesei 1989-ben. Neve, az É.L.E.T betűszó, az Éjjel-nappal lelki elsősegély Telefonszolgálatból „rövidült”, de szépen kifejezi, amit oly fontosnak tartunk: az élet, mint érték primátusát. Felfogható pro life mozgalomnak is, vállaljuk.

Az Alapítvány 1990 óta a Szolgálat gazdája, fenntartója. Emellett képzési/oktatási és módszertani feladatokat lát el. Harminc éve kezdte – először csak az önkéntes munkatársak kiképzésére – másfél éves önismereti kurzusát, amit aztán kiterjesztett, s ma „segítő foglalkozásúak saját élményű képzéseként” hirdet minden évben. Feldolgozza és kutatja az öngyilkosság-megelőzésben, krízisintervencióban releváns, felhasználható tapasztalatokat, amelyeket a hívókkal folyó gyakorlati munka szolgáltat.

A Szolgálat fenntartása és működtetése végett is, az Alapítvány (alapító) tagja a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ), részt vesz annak gyakorlati/módszertani, és közösségi/mozgalmi munkájában.